Flavours... an obsession



Hello!!!!!

Dear friends!One of my obssessions (no comments) is reading Cooking books and finding new interesting stuff... meaning new recipes... cooking secrets... easy recipies that make me see as a Godess with my invitees... Due to my work I travel a lot and I always stop in supermarkets to try and find different flavours (spieces, teas, coffees, cookies) and I also browse other countries cooking magazines and talk with new acquaintances about recipes and where to find them.Yesterday I returned from Chicago. And one of my companions (named Debbie) talked to me about this great magazine (I did not know about) named "Cook´s Illustrated" (America´s test kitchen). She sent me the link and... it is simply fantastic!!!!! All I have ever dreamt for is there! and I can´t tell about the mag itself! I will scan some recipes and publish them here...I will try and browse for other new stuff every day so as to share with you! Hope you like it as I do!

Now enjoy!!!!

Pages

viernes, 14 de enero de 2011

Masa de Panqueques

Colocar en un bol los huevos y la sal, batir bien y agregar de a poco la harina alternando con la leche, hasta obtener una preparación omogenia, chirle sin grumos, dejar reposar 10 minutos, preparar los panquenques.En una sartén tipo panquequera de 18 cm. de diámetros, calentarla sobre la llama, pincelarla con manteca derretida, poner un cucharoncito de la mezcla y hacer correr rápidamente para que cubra bien toda la panquequera cocinar a fuego moderado, cuando los bordes comiencen a dorarse, el panqueque estará cocido de ese lado, darlo vuelta con una espátula y dejar cocinar unos minutos del otro lado.
Nota: Se tiene que echar cada vez una pequeña cantidad de pasta para obtener panqueques finos, se debe pincelar la panquequera con la manteca cada vez que se prepara un panqueque.
Ingredientes
  • 3 huevos
  • 1 pizca de sal fina
  • 250 gr. de harina común
  • 1/2 litro de leche

No hay comentarios:

Publicar un comentario